Навчання з евакуації у Бердичівському медичному коледжі!

У Бердичівському медичному коледжі неспокійно: сирена, загони спецпідрозділів УДСНС у повній бойовій готовності, карета «швидкої допомоги»…

23 квітня відбулась  планова навчальна тривога, приурочена до Всесвітнього Дня охорони праці, що відзначається 28 квітня під девізом «Захищене і здорове покоління».

У навчанні  також брали участь студенти та викладачі ПТУ №12.

За легендою, надзвичайна ситуація склалася внаслідок короткого замикання електропроводки в бухгалтерії навчального корпусу №1, внаслідок чого виникла пожежа на третьому поверсі медичного коледжу.

Викладачі та працівники  здійснювали евакуацію студентів у двір коледжу. Всі дії виконували в умовах, які максимально нагадували реальні.

Мета заходу – належна організація навчання та підвищення рівня знань працівників та студентів  у разі виникнення пожежі.

Представники  УДСНС м. Бердичева евакуювали «потерпілих», що за легендою були заблоковані  в навчальній аудиторії на третьому поверсі.

Першу  медичну допомогу «врятованим» надали студенти ІV курсу Бердичівського медичного коледжу, які  мали можливість продемонструвати свої навички з проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, накладання пов’язок.

В.о. директора Вячеслав Шевченко, під час підведення підсумків зауважив, що у світлі останніх подій в Україні  очевидним є те, що евакуація при пожежі – запорука безпеки життя і здоров’я населення.

Після підведення підсумків представники  пожежно-рятувальної служби  розповіли про види первинних засобів пожежогасіння, правила їх експлуатації та провели практичний тренінг з гасіння пожежі.

Кульмінацією дійства став  студентський  флешмоб.

Захід показав, що навчання з евакуації поліпшують обізнаність студентів та дають необхідну базу для швидкого та ефективного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, адже  компетентність людини у світі небезпек і способах захисту від них — необхідна умова безпеки життєдіяльності.

Це можливо досягнути тільки в результаті навчання і отримання досвіду на всіх етапах освіти і практичної діяльності людини.

3

4

2

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *