«Обережно, грип, ГРВІ, коронавірус: міфи та реальність»

5 лютого 2020 року студенти 3 курсу відділення «Сестринська справа» провели лекторій учням шкіл №2,4,5 м. Бердичева з метою надання інформації та ознайомлення з епідеміологічною ситуацією в Україні та світі у зв’язку з поширенням грипу та інфікуванням коронавірусом.
З настанням холодів все більше людей звертається до лікарів з ознаками застуди, які частіше спричинені різноманітними вірусами. Симптоми, які викликаються цими збудниками, дуже схожі, тому вірусні захворювання дихальної системи були об’єднані в групу гострих респіраторних вірусних захворювань. Особливе місце належить грипу. Його справедливо називають «королем інфекцій».
Все це робить актуальними проведення своєчасних профілактичних заходів, спрямованих запобіганню поширення інфекції і проникнення збудників в організм людини.
Особливу увагу студенти звернули на новий коронавірус, а саме симптоми, що можуть спричинити захворювання, як запобігти поширенню інфекції та знизити ризик інфікування, заходи захисту себе та інших від вірусу грипу А(H1N1).
Будь – яке вірусне захворювання, перенесене «на ногах» може погано позначитись на вашому здоров’ї в майбутньому. Тому при появі перших ознак захворювання необхідно звернутися до лікаря, пройти необхідне обстеження і отримати рекомендації фахівця щодо лікування.
Слід пам’ятати, що самолікування може призвести до небажаних наслідків та важких ускладнень.
Цінуйте себе і будьте здорові!

Викладач : Теплицька Н.В.

Студенти 34 М групи: Нагорна Яна

Закусіло Дар’я

Петрівська Тетяна

Яворська Світлана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *