Предметний тиждень «Хірург і Я»

Проведення тижневиків клінічних дисциплін сприяє глибшому й більш усвідомленому розумінню студентами сутності предмету, сформованості умінь самостійно аналізувати і оцінювати навчальну інформацію, формулювати висновки та працювати в групі, будуючи конструктивні стосунки. Крім того, заходи тижня дають змогу реалізувати ідею співробітництва студентів та викладачів як учасників освітнього процесу, вчать взаємодії та сприяють забезпеченню атмосфери психологічного комфорту в навчальному закладі.
З 11 по 15 листопада 2019 р. в коледжі проходив тиждень хірургічних дисциплін під назвою «Хірург і Я».
Тиждень розпочався зі студентського лекторію «Дуже довгий шлях», який провів викладач з багаторічним досвідом, голова циклової комісії хірургічних дисциплін Ямчук В.Ф. В ході лекторію студенти ознайомились з тривалим і тернистим шляхом, який пройшла хірургія здавен і по наші часи, з визначенням місця хірургії в медичній науці, з роллю вітчизняних хірургів в становленні і розвитку української хірургії.

У процесі надання екстреної медичної допомоги при масових ураженнях значно зростає роль середнього медичного працівника, аж до виконання деяких лікарських обов’язків, тому найважливішим завданням є глибока і всебічна підготовка до роботи в надзвичайних ситуаціях.
Продовжила заходи тижневика інтегрована студентська науково-практична конференція на тему: «Медсестринський процес при наданні допомоги потерпілим хірургічного профілю під час стихійного лиха», яку підготували студенти 44м, 45м та 31ф груп під керівництвом викладача медсестринства в хірургії Ганджі Т.С. та викладача медицини катастроф Білича П.Г.
З матеріалів конференції присутні узнали особливості масового небойового травматизму та нові, актуальні аспекти надання першої медичної допомоги в зоні стихійного лиха.

13 листопада відбулось відкрите практичне заняття на тему: «Виготовлення ЗПП», яке провела викладач стоматології ортопедичної Правдивець А.О. На занятті студенти опрацьовували тренінгові технології навчання, які передбачають алгоритми розв’язання типових практичних задач зубного техніка.

Викладачі циклової комісія хірургічних та стоматологічних дисциплін багато уваги приділяють виховній та позааудиторній роботі, тому кожного року організовують екскурсії. Екскурсія являє собою цілеспрямований наочний процес пізнання навколишнього світу. Відбувся аналогічний захід і цього року, в рамках тижня хірургії. Викладачі Ганджа Т.С. та Билина Л.В. провели екскурсію в Національний музей медицини, ботанічний сад, музей води та Києво-Печерський монастир. Такі заходи сприяють розвитку духовності, поглибленню знань студентів про вітчизняну медицину, розширенню уявлень про різноманітність природи, розвитку ерудиції, формуванню навичок роботи з історичними джерелами, удосконаленню вміння готувати повідомлення та доповіді.

Важливою складовою роботи циклової комісії хірургічних дисциплін є профорієнтаційна робота. На завершення тижневика «Хірург і Я» відбувся саносвітній захід з конгруентною назвою, підготовлений членами творчої групи студентів під керівництвом викладача Ямчука В.Ф. для учнів старших класів школи № 12 м. Бердичева. З дозволу адміністрації школи гуртківці провели лекторій з використанням мультимедійних засобів щодо тактики при опіках, демонстрували відеофільм обробки опікової поверхні, показали надання першої медичної допомоги та відповіли на запитання учнів. Такі заходи сприяють збільшенню кількості абітурієнтів в наш навчальний заклад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *