Професія на сторожі життя

Люди в білих халатах, до землі вклоняюся вам!
В час біди ви солдати! Чи ангели милосердя?
Це крізь ваші серця йде жорстока передова,
Де незвично чатують порожні очиці смерті.
Добігає до свого закінчення 2020 рік….. Рік, який став випробуванням планетарного масштабу і, водночас, перевіркою на стресостійкість, мужність, людяність, професіоналізм для кожного з нас. Пандемія Covid-19 внесла суттєві корективи в життя кожного мешканця нашої країни, вдарила по всіх вразливих місцях економіки, політики, освіти і,особливо, медицини.
Роботу медиків називають найгуманнішою справою. Допомагати людям повернути і зберегти здоров’я – відповідальна і благородна місія. А коли рятувати людські життя доводиться у таких – без перебільшення – екстремальних ситуаціях, коли немає елементарних засобів та інструментів для роботи, – праця медичних працівників перетворюється на подвиг. І падаючи з ніг від утоми після цілодобового чергування, лікар чи медсестра все ж пам’ятають, що їх завдання – зцілити не лише тіло, але й душу, подарувати надію, підтримку, налаштувати на позитив. Потрапляючи в черговий раз під шквал критики від «всезнаючих», щоденно вирішуючи безліч професійних задач, медичний працівник змушений встигати розвиватися, отримувати нові знання про ефективні та сучасні методи лікування, часто – працювати без вихідних, свят, права на відпочинок.
Ми з гордістю хочемо сьогодні подякувати нашим випускникам, які розуміючи всю складність роботи медпрацівників, не побоялися численних випробувань, все ж залишилися вірними клятві Гіппократа та, у цей нелегкий для України і для всього світу час, сумлінно виконують свою роботу у медичних закладах. Переконані, що у стінах Бердичівського медичного фахового коледжу ви отримали всі необхідні знання для того, щоб гідно протистояти численним захворюванням, звільняти людей від страждань, оберігати найцінніше – здоров’я і життя.
Із щирою вдячністю та пошаною звертаємось до усіх медичних працівників : бережіть себе і не втрачайте віри у свою перемогу над підступною хворобою, бо лише на вас і на Бога сьогодні надіються мільйони українців.
Нехай добро повернеться до вас сторицею, а ваша професійність та відданість справі щодня винагороджуються щирою вдячністю та гідною зарплатнею.















Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *