СПІЛКУЄМОСЬ БЕЗ БУЛІНГУ

Булінг у підлітковому віці є актуальною проблемою не лише для українського суспільства, а й для всього світу та є одним із найбільш розповсюджених негативних соціальних факторів. Незалежно від форми прояву, булінг є неприпустимим явищем, якого слід уникати та запобігати на початкових етапах.
Тому, в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та тижня суспільно-гуманітарних дисциплін у Бердичівському медичному фаховому коледжі, викладачем правознавства Шевченком В.С. та викладачем соціології Давидовою Т. І. був проведений семінар-практикум з елементами тренінгу «Спілкуємось без булінгу».
У ході заходу, здобувачами освіти проаналізовано соціально-психологічну проблему сучасності. Шляхом проведеної практичної складової, яка складалась з інтерактивних вправ: «Асоціації», «Дерево насильства», «Чому так стається», «Скринька безпеки» та ситуаційних задач, – розкрито сутнісні ознаки, основні причини, риси, форми прояву цього явища; сформульовано правила безконфліктного спілкування; озвучені алгоритми дій як не потрапити в тенета небезпеки та не стати жертвою булінгу.
В результаті проведеної соціально-рольової взаємодії, студенти БМФК у знаках та символах, кліпах та соціальних роликах, показали свій протест стосовно цієї проблеми, вибудувавши стратегічні рішення та конкретні методи роботи з питань протидії булінгу у молодіжному середовищі.
Дуже складно самостійно прогнозувати де, коли та між ким виникне черговий випадок булінгу. Але знаючи всі механізми прояву та попередження булінгу, можна виявити підґрунтя, а також його наслідки.
Знаючи це – можна захистити себе та зменшити кількість знущань серед молоді.








Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *