Тиждень загальноосвітніх дисциплін

Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен спинятися на досягнутому, бо якщо нема руху вперед, то неминуче починається відставання
В. О. Сухомлинський

 

Сучасній молоді для успішного оволодівання обраною професією необхідний високий рівень загальноосвітньої підготовки, лідерські якості, відповідність сучасним вимогам. Над досягненням саме цієї мети і працюють викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін.

Хорошою традицією в нашому коледжі є проведення тижня циклової комісії. Не виключенням є і цей навчальний рік. З 12  по 16 лютого в коледжі проводився вже традиційний тиждень комісії загальноосвітніх дисциплін.

Викладачами та студентами були підготовлені та проведені цікаві заходи:  науково-теоретична конференція  з фізичного виховання на тему:

«Вплив гормонів стресу на організм людини при занятті спортом та у повсякденному житті». Викладачі фізичної культури Мордалевич Н.В., Павленко Т.В., студенти 1 курсу навчання довели, що сучасна людина практично щодня перебуває в стані стресу; переконали, що  здоров’я можна зберегти й покращити, якщо навчитися контролювати стрес;  розкрили цікаві факти про гормони стресу; способи позбутися  стресу через заняття спортом.

11

12 10

Проект «Удосконалення власного усного та писемного мовлення» презентувала творча група та викладач мовно-літературного гуртка «Краса і сила слова» Мартинюк Л.П. Проект готували з метою збагачення мовної культури, розширення кругозору, а також у рамках творчо-свідомої підготовки до ЗНО.  Студенти висвітлили свої дослідницькі роботи: поезію поета-лікаря Житомирщини, відео звіт соцопитування бердичівлян, фото оголошень з помилками, аналізували та вказували  шляхи їх усунення. Заняття було насичене цікавою інформацією, пов’язаною з медициною, психологією.

20 21 22

Знамениті наші земляки є нашими духовними орієнтирами, вчителями, нашою духовною опорою і гордістю перед усім світом.

Григорій Сковорода

Змістовною та пізнавальною пройшла науково-теоретична конференція на тему: «Відомі українські фізики та математики в світовій науці». Студенти та викладачі Огороднічук С.В., Шаповал Т.О., Ковтун К.А. представили її, як міжпредметний проект, що поєднує фізику та математику: знайомили з іменами видатних українських фізиків та математиків, їх життєвим шляхом і вкладом у розвиток світової науки. Відкрили для себе та присутніх, що для досягнення успіху талант має поєднуватись з працею, наполегливістю у досягненні поставлених цілей. Студенти представили маловідомі відео факти із життя вчених. Вони переконані, що їх святий обов’язок пам’ятати свою історію, знати імена своїх вчених, світочів науки і культури. Інакше самоусвідомлення як нації буде неможливе.

30 31 32

Отже, предметні тижні сьогодні є однією з форм урізноманітнення роботи в навчальному закладі. Проведенню тижня загальноосвітніх дисциплін передувала велика підготовча діяльність протягом тривалого часу. Робота була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності викладачів і студентів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку студентів.

І кожен день був особливим, яскравим, незабутнім, так як приносив яскраві враження викладачам і студентам.

Шановні студенти – учасники тижня циклової комісії загально освітніх дисциплін, ми, викладачі циклової комісії, щиро вдячні Вам за активну участь у підготовці та проведенні всіх заходів нашого предметного тижня, а також за те, що зерно науки і знання проростає на благодатному ґрунті!

                                  Циклова комісія загальноосвітніх дисциплін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *