У Житомирі відбувся перший обласний кар’єрний форум «Освіта. Робота. Перспектива»

1000_545_1510255906-3088

    9 листопада обласна служба зайнятості за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради ініціювала проведення у Житомирі першого кар’єрного форуму: «Освіта. Робота. Перспектива».

    До панельних дискусій були залучені всі сторони соціального діалогу, які дотичні до вирішення проблем на ринку праці та можуть вплинути на його розвиток у подальшому: представники органів влади, роботодавці, керівники навчальних закладів, голови об`єднаних територіальних громад, громадських організацій, директори міських та районних центрів зайнятості та начальники відділів обласного центру зайнятості. Обласний кар’єрний форум відвідала також перший заступник директора нашого коледжу Педоренко Наталія Василівна.

IMG-8f85021b1b56731c044543a9ec086932-V

    «Останнім часом на Житомирщині часто вживається слово «вперше». І сьогодні такий форум проходить вперше саме у нас. Дуже важливо, що до участі у ньому залучені всі «основні гравці» на ринку праці – влада, освіта, роботодавці та представники професійних спілок. Адже об’єднавшись разом, ми зможемо створити оптимальну модель розвитку, де будуть враховані інтереси усіх сторін», – наголосив, відкриваючи форум, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.

1510229622-9383

    Участь у відкритті форуму взяли також голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма та в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко. Усі учасники форуму обмінялися досвідом з питань укомплектування підприємств кваліфікованими кадрами.

    Основною місією форуму було створення ефективної системи взаємодії на місцевому рівні між владою, службою зайнятості, роботодавцями і навчальними закладами для усунення дисбалансу між попитом і пропозицією та ефективного забезпечення підприємств потрібними кадрами.

    Серед обговорених питань можна визначити ключові, а саме: організація навчального процесу задля успішного кар`єрного розвитку; погляд роботодавців на необхідні компетенції для успішної кар`єри; партнерство влади і бізнесу задля збалансування ринку праці; кращі практики діяльності територіальних громад із забезпечення зайнятості населення.

    Як зазначила директор Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна, протягом 2017 року на Житомирщині працевлаштовані майже 29 тисяч жителів. На обліку у центрі зайнятості досі стоїть 12 тис. 900 безробітних – це найнижчий рівень безробіття в області за останні 20 років. З них матеріальну допомогу отримують 9 тис. 600 громадянам. Вона також відмітила, що швейна фабрика у місті Бердичеві являється одним із підприємств у області, де виплачують найбільшу заробітну плату працівникам.

    Маємо надію, що спільними зусиллями усіх учасників форуму ситуація з працевлаштуванням в області значно покращиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *