Всесвітній день боротьби проти діабету

Щорічно 14 листопада відмічається Всесвітній день боротьби проти діабету.

У КВНЗ «Бердичівський медичний коледж» відбулась відкрита виховна година на тему «Сім’я та діабет».  Приймали участь студенти 21 ф та 41 ф групи.

Метою виховної години було привернути увагу студентів до цієї хвороби, так як цукровий діабет і справді може стосуватись кожної сім’ї.

Більшість людей, які вважають себе здоровими, відносяться легковажно до ризику захворіти діабетом. Але статистика невблаганна:  кількість хворих на цукровий діабет стрімко зростає. І найбільша проблема, яка виникає стосовно цієї хвороби, це її наслідки, які розвиваються як ускладнення та приводять до значного погіршення якості життя, інвалідизації людини і, навіть, передчасної смерті.

На виховній годині було обговорено актуальні питання: що таке цукровий діабет, які причини його виникнення, симптоми цукрового діабету, діагностика, лікування та профілактика.

Цукровий діабет – захворювання підступне, і дотримання деяких, на перший погляд складних, але на практиці абсолютно прийнятних правил, дозволить запобігти лиху.

Сьогодні всім необхідно зрозуміти та завжди пам’ятати – діабет потребує уваги до себе !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *