Відкрите практичне заняття на тему “І етап медсестринського процесу”

Викладачами  Івасюк А.В. та Фарфундіновою С.О. «КВНЗ БМК» було проведено відкрите практичне заняття на базі «Бердичівського геріатричного пансіонату».  На занятті були присутні студенти 24 м,25м груп та школярі шкіл міста та району.

Метою практичного заняття було ознайомити студентів та школярів із мешканцями закладу та навчити спілкуванню з людьми похилого віку. Під час проведення практичного заняття була проведена і профорієнтаційна робота, де школярам цікаво було ознайомитися з навиками майбутньої професії.

В закладі нас радо зустріли директор Бердичівського геріатричного пансіонату Верцинський В.В. та старша медична сестра Кос Т.В., яка познайомила студентів із мешканцями закладу та розповіла про особливості догляду за ними. Студенти ознайомилися з лікувальними приміщеннями, житловими кімнатами підопічних, бібліотекою. Майбутні медики швидко адаптувалися і почали спілкуватися з жителями пансіонату, які в свою чергу охоче відповідали на питання студентам. Атмосфера під час спілкування була теплою та зворушливою. Кожен із присутніх пройнявся частинкою їхнього теперішнього життя.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті. Багато літніх людей в Україні страждають від незадовільних житлових умов. Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, найбільше багатство яких є досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу вистояли і зробили найбільший внесок у розгром фашизму. Цього не маємо забувати.

Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини. Вони заслуговують на глибоку пошану нащадків .

Обминути старість не можна, але й коритися без опору не потрібно.  Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, а їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія та оптимізм – нерозривний місток, який з’єднує покоління. Саме тому студенти та старшокласники перейняли досвід медиків цього закладу як правильно спілкуватись та доглядати за людьми похилого віку.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави.

Нас завжди зігрівають отча хата і теплота рідних, поки вони чекають нас. Але проходять роки, і непомітно підкрадається старість…

Студенти були вдячні мешканцям будинку за зворушливу бесіду і затишну атмосферу і, в свою чергу, їх пригостили солодощами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *