День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

17 лютого 2020 року в КВНЗ «Бердичівський медичний коледж» ЖОР студенти під керівництвом викладачів Ярош Т.В. та Загребельної Л.М. провели лекторій до День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до 31-х роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Афганська війна (1979-1989) була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу та стала однією з вагомих причин його краху. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю – війна була програна.
Сумний підсумок цієї війни трагічний – життя 3300 наших співвітчизників забрала ця війна. Понад 8 тисяч повернулися пораненими та понад 6 тисяч стали інвалідами.
Цей пам’ятний день ветерани війни в Афганістані щороку відзначали як свято завершення останньої війни, де брали участь сини України. Однак, нажаль, і зараз збройна агресія з боку Росії створює загрозу територіальній цілісності і суверенітету Україні.
Студенти висловили подяку воїнам-афганцям, наголосили, що священною є пам’ять про героїзм та мужність який проявили при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу ціну – своє життя. Подвиги учасників бойових дій – це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі. Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.
У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *