День захисника України!

Сьогодні великої ваги набуває відродження традицій і звичаїв, зокрема українського козацтва, бо це є важливою рисою незалежної держави. Указом Президента України 14 жовтня оголошено Днем захисника України. Таким чином, Покрова святкується в нас не тільки як народно-релігійне, а й національне свято.
20161013_145807

У КВНЗ « Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради 13 жовтня напередодні релігійного свята Покрови Божої Матері та українських національно-патріотичних свят було організовано заплановані куратором 22 Ф групи Мартинюк Л.П. урочистості для студентів та усіх працівників коледжу «День захисника України». Захід був проведений не тільки з метою згуртування дітей, які прибули на навчання з різних куточків України, а також з метою виховання поваги до захисників української землі, до історичного минулого своєї держави, духовності, патріотизму, гуманізму, милосердя майбутніх медиків.
Перед початком урочистостей до усіх присутніх у актовій залі звернулася Яремчук А. І., заступник директора з навчальної роботи, з уст якої звучали щирі і теплі слова привітання. На урочистостях глядачі поринули в уявну подорож від історичного минулого до сьогодення, про яке розповідали ведучі заходу Гайдаманчук Тетяна і Вержанський Віталій. Переглянули інсценізацію «Як колись приймали у козаки», що підготували студенти 22Ф групи Бас Артур, Волинець Дмитро, Медяник Андрій; збагатилися духовно, розширивши уяву про ікону Покрови Божої Матері (різновидність зображення образів), яка стала покровителькою не тільки козаків, а й усіх українців. Надали значущості усім захисникам нашої держави у різні часи, зокрема воїнам АТО, презентувавши відео та слайди про умови військових дій та зброю козаків минулого та сучасного, які продемонструвала студентка 22 Ф групи Івасенко Світлана, віддали шану Батьківщині у піснях про Україну, виконавицями яких були студентки Марчук Анна, Соломонова Діана, Тлуста Анастасія, Якимчук Олена, декламували вірші про неповторну красу рідної країни та її патріотів Тарасюк Ольга, Дуб Марія, Олійник Роман, Сарамудов Ілля (22 Ф), Вишневська Анна (14 М), Блажкун Аліна (35 М), пройнялися актуальною на сьогоднішній день темою заходу, а також самореалізацією і потрібністю зробити внесок у свою альма-матер, на захист рідної України.
Студенти відділення «Лікувальна справа» 22 Ф групи, які готували урочистості на чолі з куратором Мартинюк Л.П. та чуйною підтримкою та допомогою адміністрації Бердичівського медичного коледжу намагались подарувати святковий настрій всім працівникам і студентам закладу. Крім того, програма заходу була насичена музичними танцювальними номерами студентів ІІ і ІІІ курсів, у яких брали участь Дабіжа Н., Ковальчук С. і 33 Ф група).
Адже влучно підкреслив Мартін Лютер Кінг: «Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал».

Викладач української мови Мартинюк Л.П.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *