День української писемності та мови

9 листопада – День української писемності та мови

Кожного року, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови . Офіційним святом цей день став
у 1997 році.
9 листопада – це ще й День вшанування пам’яті Нестора Літописця, адже, за інформацією вчених, саме з його праць починається українська мова.
Бердичівський медичний фаховий коледж щороку відзначає це свято. Виключенням не став і 2020 рік. До Дня української писемності та мови викладачі-філологи Бердичівського медичного коледжу організували та провели конференцію «Нова доба нового прагне слова».
В рамках цієї конференції Тетяна Ігорівна Губарєва провела відеолекторій «Нова доба нового прагне слова», у якому яскраво висвітлила питання «Українська мова – мова української нації», «Історія української мови», а також відомості про Нестора Літописця.
Леся Петрівна Мартинюк разом зі здобувачами знань, які, хоч і працюють дистанційно, цікавляться новинами української філології, підготували питання «Нововведення в українському правописі».
Рабчун Сусана Ігорівна організувала здобувачів освіти на написання ХХ ювілейного радіодиктанту національної єдності (Бажаємо гарних результатів!).
Впродовж століть українська мова зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав. Нині ж українська мова має державний статус, але зазіхання на неї все ж таки не припиняються.
Тому всі ми, українці, повинні докладати зусиль, щоб українська мова з кожним днем не тільки зберігалася, а й розвивалася. Давайте ж нею розмовляти, писати, послуговуватися будь-де. Адже наша мова – найкраща !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *