Значення лікарської професії в умовах сучасності

Omnium profecto artium medicina nobilissima (з усіх наук, безумовно, медицина є найблагороднішою) – саме так говорив родоначальник античної медицини Гіппократ. Всесвітньо відомий літературний класик і земський доктор А. П. Чехов про професію лікаря висловив думку, яка вже давно стала крилатою: «Професія лікаря – подвиг, вона вимагає самовіддачі, чистоти душі і чистих помислів. Треба бути ясним думкою, чистим морально і охайним фізично. Не кожний до цього здатний». Ще можна приводити безліч добре відомих у медичному товаристві цитат і широко розтиражованих афоризмів визначних особистостей, суть яких полягає в одному: серед галузей знань медицина посідає особливе місце у розвитку людства – в його охороні, збереженні та відтворенні. Люди у білих халатах, удень і вночі, без вихідних, часто нехтуючи особистим, нерідко ризикуючи власним життям, виконують свій професійний обов’язок, який є найблагороднішим, найгуманнішим і найпочеснішим: вони оберігають і рятують найбільшу цінність – життя і здоров’я громадян.

Саме цю думку про важливість своєї майбутньої професії намагались донести своїм слухачам студенти КВНЗ «Бердичівський медичний коледж». Під керівництвом викладачів Писаренко Є.В. та Шашиної Т.В. студенти відвідали та прочитали лекцію на тему: «Місце, роль і значення лікарської професії в умовах сучасного українського суспільства» в ряді шкіл м. Бердичева, м. Чуднова та школах сіл Тютюнники, Дідківці, П’ятка та Дубище. Студенти звернули увагу учнів випускних класів, що професія медичного працівника є не лише однією з найгуманніших в історії людства, але й стабільно входить в п’ятірку найбільш поважних і затребуваних суспільством спеціальностей.

З метою проведення агітаційно-інформаційної роботи, яка широко проводиться серед вступників та їх батьків, студенти надали повну інформацію про свій навчальний заклад, правила прийому  та існуючі напрями підготовки, використовуючи для цього різноманітні фотографії, яскраву мультимедійну презентацію та інформаційні буклети.

З учнями інших класів, які виявили бажання побільше дізнатись про наш навчальний заклад і про професію медичного працівника, студенти зустрілись в холі шкіл біля стенду «Вибір професії», де мали змогу відповісти на всі питання і запросити їх відвідати «День відкритих дверей» що регулярно організовується в стінах коледжу.

КВНЗ «Бердичівський медичний коледж» гостинно запрошує всіх бажаючих для здобуття цієї гуманної професії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *