20 березня, в рамках тижня здоров’я підлітків, в коледжі було проведено науково-теоретичну конференцію на тему: «Здорове та раціональне харчування молоді – запорука довголіття» за участю студентів 11ф групи відділення «Лікувальна справа».
Тема даної конференції є досить актуальною, і полягає в тому, що однією з основних складових систем підготовки студентської молоді є формування здорового способу життя шляхом правильного, збалансованого, раціонального харчування. Адже здоров’я молодого покоління – один з найголовніших пріоритетів системи освіти. Таке харчування забезпечує організм енергією, необхідною для процесів життєдіяльності. Відновлення клітин і тканин в організмі відбувається за рахунок надходження з їжею пластичних речовин – білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин. Крім того, їжа джерело утворення ферментів, гормонів та інших регуляторів обміну речовин в організмі. Студенти наголосили, що здорове харчування, з урахуванням умов життя, праці, побуту забезпечує сталість внутрішнього середовища організму людини, діяльність різних органів і систем, адже здорова дитина — запорука здорової нації!