Мова – талісман людини та нації

День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. День української писемності  і мови відносно молоде свято. До нашого календаря знаменних дат воно увійшло лише у 1997 році. Свято покликане привернути увагу до найболючіших проблем української  мови, її історії, книжної справи. Його основна мета – зберігати й плекати рідну мову, примножувати культуру та її здобутки.

Вольтер писав: «Усі основні європейські мови можна вивчити за шість років, свою ж, рідну, треба вчити все життя». Ця думка стала провідною у просвітницькій годині «Мова – талісман людини та нації», яку підготували і провели студенти 32 ф групи та куратор Губарєва Т.І.

Багатовікова історія української мови, правова основа мовного законодавства України, багатство, милозвучність, краса нашої мови, її поширення у світі, актуальні проблеми сучасної української мови – ці та інші важливі питання розглядалися на заході і викликали щире зацікавлення глядачів , бо саме від нас залежить, яким буде майбутнє нашої мови.  Саме ми, її носії, маємо стежити  за чистотою рідної мови, оберігати  її від засмічування. Саме на нас покладена місія збагачувати велике духовне надбання народу – рідну мову, бо мова – основа духовного життя народу, втрата її, за словами Панаса Мирного, – це «смерть для його душі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *