Науково-практична конференція в рамках Всесвітнього тижня імунізації на тему: «Попередити. Захистити. Вакцинувати.»

З 24 по 30 квітня в Україні проводився Європейський тиждень імунізації. Міністерство охорони здоров’я, Центр громадського здоров’я разом з партнерами:  дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ВООЗ закликали українців вакцинувати дітей та вакцинуватися самим, щоб здійснити своє право на захист від інфекційних хвороб.

Уперше за останні 7 років в Україні наявна достатня кількість вакцин, щоб охопити імунізацію всіх дітей, які цього потребують.

Відповідно до опитування ЮНІСЕФ за 2017 рік 84% батьків  роблять або намагаються робити своїм дітям щеплення за національним календарем профілактичних щеплень, у 2014 році цей показник був 63%.

У попередні роки рівень вакцинації впав до неприйнятно низького рівня, як через відсутність достатньої кількості вакцин протягом останніх  7 років, так і через поширення міфів, що вакцинація, начебто непотрібна і шкідлива.

Особливо обурює поширення даних міфів серед середнього медичного персоналу (до якого особлива довіра серед батьків). Якщо медичні працівники надають різну інформацію, це знижує довіру до них.

Коли медичні працівники всіх ланок будуть володіти якісними та актуальними знаннями і будуть кваліфіковано доносити інформацію до населення, то ситуація може змінитися.

В рамках Всесвітнього тижня імунізації ВООЗ в Бердичівському медичному коледжі  відбулася науково-практична конференція на тему: «Попередити. Захистити. Вакцинувати.» за участю студентів 26м та 35м  груп відділення «Сестринська справа».

В рамках конференції студенти розглянули актуальні питання вакцинопрофілактики, безпечності вакцин, правил зберігання вакцин.

Особливу увагу приділили темі: «Міфи та факти  про вакцинацію».

Олена Леонідівна Яткевич

Викладач педіатрії

Наталія Володимирівна Ропало

Викладач педіатрії

DSCN1685

DSCN1699

DSCN1693

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *