Науково-практична конференція “Захистимося разом: вакцини діють!”

25 березня 2019 р. на підтримку Українського тижня імунізації в Бердичівському медичному коледжі була проведена науково-практична конференція “Захистимося разом: вакцини діють!”
24-30 квітня 2019 року в Україні відзначається Український тиждень імунізації на підтримку Європейського тижня імунізації під егідою ВООЗ.
Цьогоріч Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) внесла відмову від вакцинації у список глобальних загроз людству. Адже імунізація дає шанс на здорове життя із самого народження.
Метою даної конференції було підвищення рівня знань студентів щодо питань імунопрофілактики та досягнення більш глибокого розуміння того, що кожна людина має право та потребує захисту від хвороб, керованих за допомогою вакцин.
В доповідях студенти приділили увагу питанням імунізації, особливості техніки введення вакцин, міфам вакцинації, доповіли про рекомендовані вакцини: проти ротавірусної, пневмококової, менінгококової інфекцій.
Призери регіонального конкурсу фахової майстерності за спеціальністю «Медсестринство» провели майстер-клас введення вакцин АКДП та КПК.
Також були представлені науково-дослідницькі роботи на тему: «Рівень захворюваності на вітряну віспу у м. Бердичеві та Бердичівському районі.
Досвід вакцинопрофілактики вітряної віспи в країнах світу» та «Кір:стан проблеми в Україні та місті Бердичеві».
На конференцію були запрошені медичні сестри КНП ЦПМСД Бердичівської міської ради.
До участі в конференції студентів підготували викладачі циклової комісії педіатричних дисциплін:
Яткевич О.Л., Ропало Н.В., Сергєєва Л.В., Юрчук О.А.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *