Регіональна науково-практична конференція «Актуальні питання педіатрії».

24 квітня в Житомирському інституті медсестринства відбулась регіональна науково-практична конференція «Актуальні питання педіатрії». В ній приймали участь студенти відділень «Сестринська справа» та « Лікувальна справа» з Бердичівського медичного коледжу, Новоград-Волинського медичного коледжу та Житомирського інституту медсестринтва.

Студент 4 курсу відділення «Лікувальна справа» Рачкінда Олександр представив науково дослідницьку роботу на тему: « Причини і шляхи подолання збільшення рівня захворюваності на кашлюк і кір в Україні та місті Бердичеві.»

В даній роботі була приділена увага покращенню вакцинопрофілактики дитячих інфекційних захворювань.

На сьогоднішній день вакцинація вважається одним з найбільших досягнень у медицині, яка щорічно дає можливість попередити 3 мільйони смертей і 750 тисяч випадків дитячої інвалідизації (за даними ВООЗ). За останні 60 років вакцинація врятувала більше дитячих життів ніж будь яка інша медична процедура.

Дослідження проведені по місту Бердичеву підтверджують недостатній рівень охоплення вакцинопрофілактикою дітей в нашому регіоні.

При покращенні роз`яснювальної роботи медиками серед батьків кількість вакцинованих і ревакцинованих дітей наприкінці 2017 року значно збільшилась.

Завданням майбутніх медиків є покращення санітарно-освітньої роботи з батьками, з питань вакцинопрофілактики різних інфекційних захворювань у дітей, це зменшить рівень захворюваності.

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *