Тренінг «Надання першої долікарської допомоги» для вчителів Бердичівської міської гуманітарної гімназії № 2

2 травня 2019 року до Дня Охорони праці, що відзначався в Україні 28 квітня під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці» викладачами Бердичівського медичного коледжу Яткевич О.Л. та Ропало Н.В. був проведений тренінг для вчителів з надання першої долікарської допомоги.
Долікарська допомога, що надається людьми, які не мають спеціальної медичної підготовки, полягає в застосуванні найпростіших засобів на місці події до прибуття медичного працівника. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надано першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги та подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.
Слухачам розповіли про надання першої невідкладної допомоги у разі зупинки серцевої діяльності, при потраплянні стороннього тіла в дихальні шляхи, як діяти при судомах.
Студентка 41-ф групи Дабіжа Наталія продемонструвала техніку проведення серцево-легеневої реанімації на манекені, а також видалення стороннього тіла з дихальних шляхів у дітей.
Від тренінгу залишилися дуже яскраві, позитивні враження, а найголовніше – навички, мета яких не розгубитися, не нашкодити і правильно допомогти, а можливо і врятувати чиєсь життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *