Х науково-практична конференція з міжнародною участю «Вища освіта в медсестринстві: проблеми і перспективи»

24 жовтня 2019 р. на базі КВНЗ «Житомирський медичний інститут» була проведена Х науково-практична конференція з міжнародною участю «Вища освіта в медсестринстві: проблеми і перспективи», присвячена 145-річчю заснування навчального закладу. У роботі конференції взяло участь понад 300 осіб, науковців, студентів, медичних сестер та акушерок України, Італії, Польщі, Словаччини, Чехії, видавці наукових видань, представники громадських організацій. Вже стало доброю традицією участь адміністрації та викладачів нашого коледжу в подібних заходах. Цьогоріч в роботі конференції брали участь (як слухачі) в.о. директора коледжу В.С. Шевченко, заступник директора з виховної роботи та гуманітарних питань Н.В. Педоренко, заступник директора з навчальної роботи І.А. Супруненко, методист Т.Я. Музичук, викладачі Мілованова Т.Є. та Фарфундінова С.О.
На пленарному засіданні розглядалися питання вищої освіти в медсестринстві, забезпечення її якості на інституційному рівні, значення безперервного розвитку медичних сестер Україні та за кордоном.
Учасники конференції продовжували роботу по секціям: І секція «Медсестринська освіта», ІІ секція «Теоретико-методологічні засади розвитку медсестринства в Україні», ІІІ секція «Роль медсестринства в охороні здоров’я».
За підсумками роботи конференції було прийнято резолюцію, в якій учасники конференції пропонують підтримувати процес реформування медичної освіти і системи охорони здоров’я шляхом наближення до стандартів Євросоюзу, забезпечити впровадження в освітній процес сучасних педагогічних та наукових інновацій відповідно до світових стандартів, продовжити опрацювання і розвиток спеціальності «Медсестринство», як наукової, розвивати міжнародне співробітництво у сфері медичної (медсестринської) освіти та інше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *