Ще раз про рідну мову

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. День рідної мови започаткували ще у 1999 році на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. В Україні свято почало писати свою історію з 2002 року.
Сьогодні з радістю помічаємо, що кожного року українська мова активно розширює поле свого функціонування. Все більше представників молодих поколінь відчувають причетність до рідної мови та національних традицій. Однак, очевидним є і той факт, що проблеми правильності мови і культури спілкування все ж залишаються, і, на превеликий жаль, навіть з екранів телевізорів часто лунає суміш жаргонізмів, сленгізмів, діалектизмів, грубих, лайливих, ненормативних слів.
Інформаційний дайджест «Ще раз про різну мову», організований агітбригадою 32 ф групи, нагадав студентам, якою чарівною і милозвучною, ніжною і експресивною, багатою та різнобарвною є українська мова; який тернистий шлях пройшла вона впродовж своєї багатовікової історії. Не оминули увагою і болючі питання користування мовою в побуті, навчанні, громадських місцях.
Учасники заходу закликали присутніх берегти і збагачувати велике духовне надбання народу – рідну мову; спонукали вдосконалювати власне мовлення, бо мова – це найкраща характеристика людини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *