Інформаційний дайджест «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства»

У кожного з вас своя стежка, свій шлях до мети. І щоб із вами не трапилася біда, яка ставить людину в залежність від обставин, ви повинні добре знати – рабство в третьому тисячолітті існує і сучасний прояв його – це торгівля людьми.

Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз, мільйони людей у світі перебувають у рабстві. Звичайно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито на ринках, як то було у прадавні часи, на них ніхто не має легальних прав, тому що у всіх країнах рабство заборонено. Тим не менш, люди перетворюються на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

 Світова спільнота намагається боротися з цим явищем, але не зважаючи на увагу міжнародних організацій до зазначеної проблеми, торгівля людьми останніми роками набула надзвичайного поширення.

Студенти І-ІІ курсів Бердичівського медичного фахового коледжу отримали інформацію з проблеми, якою розмірковують не тільки журналісти, а й юристи, правозахисники. Ми, завжди, маємо пам’ятати народну приказку: «Береженого Бог береже». Знаючи більше про проблему торгівлі людьми кожен може захистити себе !

Національна безкоштовна гаряча лінія з питань торгівлі людьми: 0-800-505-501

Н. Теплицька

Л. Загребельна

  Юрисконсульт Л. Фурсал

Студенти 41 Ф та 44 М груп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *