КРОКУЄМО ДО БЕЗПЕЧНОГО СУСПІЛЬСТВА РАЗОМ !

З світової практики відомо, що якщо третина людей володіє навиками надання невідкладної допомоги , смертність від нещасних випадків зменшується вдвічі.
В сучасному світі вміння надати першу допомогу потерпілому при раптовій зупинці серця – навичка необхідна кожній людині, адже ефективність надання допомоги залежить від швидкої, правильної та злагодженої роботи всіх членів команди.
За ініціативи в.о. директора Бердичівського медичного фахового коледжу Вячеслава Шевченка та сімейного лікаря Брюханової Анастасії, 18.01.2022р. на базі Бердичівського медичнго фахового коледжу відбувся тренінг «Надання невідкладної допомоги в критичних станах» для лікарів та медичних сестер КНП ЦПМСД №3.
Під час проведення тренінгу, розглядали алгоритми надання невідкладної допомоги в критичних ситуаціях таких як: непритомність, напад епілепсії , анафілактична реакція та серцево-легеневої реанімація. Лікарі медсестри та здобувачі освіти мали змогу відпрацювати на фантомах алгоритм базової реанімації, насамперед компресії грудної клітини та штучного дихання. Другим етапом було відпрацювання основ реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора.
Завдяки коштам, що були виділені за сприяння депутата обласної ради Людмили Кицак , були закуплені нові учбові манекени та автоматичний зовнішній дефібрилятор, що дозволяє відпрацьовувати алгоритми надання допомоги.
Пам’ятаємо, що від вчасно наданої екстренної допомоги може залежати життя людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *