Всеукраїнський день боротьби з тютюнопалінням

Традиційно щороку 31 травня відзначається Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. У центрі уваги Дня без тютюну 2019 року – “Тютюн і здоров`я легень”.
За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. Вживання тютютюну є головним фактором ризику появи раку, тому боротьба з тютюнокурінням означає порятунок людських життів.
Студентами 36 М групи (куратор –Ропало Н.В.) була проведена відкрита виховна година на тему «Тютюнопаління як соціальна і медична проблема». У своїх доповідях учасники заходу висвітлили  тему тютюнопаління як медичну та соціальну проблему, спростували поширені міфи про паління та розповіли про методи боротьби із цією шкідливою звичкою в Україні та за її межами. Добірка соціальної реклами про боротьбу з тютюнопалінням та мотивуючі відеосюжети про здоровий  спосіб життя справили враження на всіх учасників виховної години.
З метою підтримки та популяризації здорового способу життя, попередження куріння, зниження його рівня серед жителів міста, студенти 21Ф групи провели антитютюнову кампанію “Дим – невидимий вбивця”, розповсюджуючи відповідні буклети, закликали жити без шкідливих звичок.
Кинути курити – одне з найкращих рішень у житті кожного курця, адже вже з першого дня відмови від сигарет організм починає відновлюватися, а ризики виникнення хвороб, асоційованих з курінням, зменшуються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *