МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

Колектив Бердичівського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради, на чолі з Вячеславом Шевченком, усвідомлюючи важливість національно-патріотичного виховання у непростий час вкотре підтримує традиції українського народу.
Саме тому Бердичівський медичний фаховий коледж Житомирської обласної ради долучився до Міжнародного дня української хустки.
Ще за часів Київської Русі хустка була атрибутом української нації. Вона супроводжувала людину протягом життя – від народження і хрестин, до поховання та поминання. Про коштовність хусток свідчить той факт, що вони передавались з покоління в покоління. Ця прикраса була оберегом сім’ї. Це – символ і необхідність. В Україні хустка була найдорожчим подарунком, який символізує домівку та матір. За народними традиціями жодне весілля не проводилось, без покриття нареченої хусткою. Варто знати, що ця традиція виконувала певну магічну функцію та символізувала щастя та процвітання сім’ї .
Також у різних регіонах України були свої традиції пов’язання хусток. Ексклюзивом Полісся, на Житомирщині, вважається хустка-пулка. Вона досить цікава: має прямокутну форму і декоративний орнамент у двох кутах. Колись жінки пов’язували її під підборіддям, а кінці зав’язували на маківці.
У сучасному світі хустки залишаються трендом серед жінок, а також молодих дівчат. У повсякденні використовуючи даний аксесуар, зберігає свою актуальність. Не дарма говорять: «Все нове – забуте старе».
Згадаймо дівчаток перших та старших курсів медичного коледжу, які з гордістю одягають прабабусині хустки і пишаються, що саме вони передаватимуть традиції нації своїм дітям та онукам.
Отже, яскраві хустки стрімко завойовують прихильність не тільки молодшого покоління українців, а й модниць усього світу. Це вкотре свідчить про те, що українське стає світовим трендом .








Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *