До 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинсього

Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний.
В. Сухомлинський

28 вересня весь світ відзначив 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського. Немає, напевно, жодної освіченої людини, яка б ніколи не чула цього імені. Праці Сухомлинського вивчають в Америці і Європі, Китаї, Австралії, Індії… Його оповідання, казки, новели (а їх більше 1500!) вчать дітей і дорослих передусім залишатися Людиною в будь-якій ситуації; усвідомлення, що кожна особистість – неповторна, що лише в гармонії зі світом та природою можна досягнути успіху.
Символічним є те, що Василь Олександрович народився саме щедрої осінньої пори, коли розпочинається навчання у школах та вищих навчальних закладах. Таким же щедрим на добро і любов є творчий спадок цього Учителя, гуманіста, письменника, мораліста, психолога, мислителя, філософа…
Студенти КВНЗ «Бердичівський медичний коледж» мали можливість долучитися до багатющої скарбниці мудрості В.О. Сухомлинського на просвітницькій годині «Людина починається з добра» (викладач Мартинюк Л.П., студенти 42 ф групи) та інтерактивній лекції «Він серце віддавав дітям» (викладач Губарєва Т.І., студенти 32 ф групи). У цікавій, змістовній формі, з використанням інноваційних педагогічних технологій, студентам була донесена інформація про віхи життя та творчості В.О. Сухомлинського, глибину та гуманізм його ідей, які є актуальними на сьогоднішній день для усіх, хто взаємодіє з людьми та хоче знайти ключик до серця дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *