День працівників освіти

Освіта – скарб, а праця вчителя – ключ до нього!

П.Буаст

Вже не вперше в стінах Комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради вітають працівників з їх професійним святом – Днем працівників освіти.

Офіційно «День учителя» в Україні називається Днем працівників освіти. Його було введено 11 вересня 1994 року указом президента Леоніда Кучми. Таким чином Україна відправила в минуле Постанови президії Верховної Ради Радянського союзу «Про святкові і пам’ятні дати», яка закріпила святкування Дня вчителя ще в 1980-му. На відміну від Росії, де пам’ятною датою закріплено 5 жовтня, в Україні свято має плаваючу дату і завжди припадає на вихідний.

Колектив коледжу привітав виконуючий обов’язки директора Вячеслав Станіславович Шевченко та гості свята: Голова Наглядової ради Комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Ігор Романський, член Наглядової ради Остап Маланюк та відомий письменник Бердичівщини Валерій Хмелівський, який у віршованій формі поздоровив усіх присутніх та презентував свою нову книгу.

Цього року студенти створили атмосферу свята в європейському стилі, з дотриманням українських традицій.

Свято розпочалось танцем з рушниками та із врученням короваю, що завжди було традицією нації. Вперше прозвучала студентська рок-група з піснею групи «Скрябін» «Сам собі країна». Зі сцени коледжу звучало багато пісень, які виконувались сольно, в дуеті та ансамблем. Також, глядачі побачили цікаву постановку сучасного танцю.

Незвичайним моментом для Вячеслава Станіславовича стало вручення премії «Оскар» за найкращий педагогічний колектив.

Зворушливий вплив на глядачів мала фінальна пісня «Молодь України», під час якої відбулося вручення квітів винуватцям свята та гостям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *