Регіональне методичне об’єднання викладачів географії

19 грудня 2018 р. відбулося регіональне методичне об’єднання викладачів географії, в рамках якого була проведена інтегрована науково-теоретична конференція з предметів «Географія» та «Основи екології» на тему:  «Глобальні аспекти розвитку країн Європи» за участю студентів І та ІV курсів відділень «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Стоматологія ортопедична».

Метою конференції є: розширення знань з географії та екології, формування цілісної картини складу субрегіону «Європа», вивчення та аналіз сучасних проблем країн та можливі шляхи їх розв’язання.

Конференція сприяла формуванню виховних аспектів, а саме: розвиток географічного мислення, відповідального ставлення до навколишнього середовища, набуття компетентностей у сферах географічного та екологічного прогнозування.

У ХХІ столітті глобалізація досягла найбільшого розвитку, вона істотно вплинула на розвиток міжнародних відносин між країнами, а також призвела до змін економічних, екологічних структурних регіонів.

На глобальному рівні країни Європи є і залишаються центрами зосередження значних багатих природних ресурсів і економічного потенціалу, але разом з тим склалася парадоксальна ситуація – світові цивілізації досягли вражаючих успіхів, і в той же час опинилися на грані свого знищення. Це було спричинено низкою глобальних проблем, які особливо загострилися в ХХІ столітті. До них належать: забруднення атмосфери, через різке зростання вмісту СО2 деградація лісів, кислотні опади, забруднення світового океану, вивіз та утилізація сміття і цей перелік можна довго продовжувати.

Забруднення довкілля – найнебезпечніше, що зробило людство, проте життям і здоров’ям не можна поступатися. Пам’ятаймо про це!

Підготували: Теплицька Н.В.,

Загребельна Л.М.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *