Швидкість та її вплив на безпеку дорожнього руху

13 листопада 2017 року в рамках Тижневика безпеки дорожнього руху було проведено відкриту виховну годину серед студентів І курсів відділення «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Стоматологія ортопедична». Її мета – скоротити людські втрати у дорожньо-транспортних пригодах шляхом впровадження дій на регіональному, національному та глобальному рівнях.

В Україні з 2011 року офіційно стартувало проголошене ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020 рр.).Попри те, у світі під час ДТП щодня гине приблизно 3,5 тис. людей і десятки тисяч зазнають травм.

Глобальний план безпеки дорожнього руху, визначають п’ять основних напрямків боротьби з аваріями на дорогах, зокрема він передбачає :створення ефективної системи безпеки дорожнього руху, проектування безпечних доріг, наявність засобів захисту в автомобілях, безпечну поведінку учасників дорожнього руху та своєчасне надання медичної допомоги.

Проблема дорожньо-транспортної  аварійності в Україні була і залишається одним із найгостріших питань, що потребують цілеспрямованих зусиль, адже Україна за рівнем смертності на дорогах посідає п’яте місце в Європі.

Дорожньо-транспортна ситуація є однією з найнебезпечніших, яку створила людина, проте життям і здоров’ям не можна поступатися заради мобільності. Пам’ятаймо про це!

Викладачі: Теплицька Н.В., Мордалевич Н.В.

IMG_8752

DSC_0661

IMG_8749

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *