В Бердичівському медичному коледжі пройшов місячник присвячений до Всесвітнього дня здоров’я під гаслом: «Від ферми до тарілки – зробити продукти харчування безпечними!».
Студенти та викладачі коледжу взяли безпосередню участь у його проведенні.
Він включав в себе різні заходи, що були спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я.
Агітбригади студентів пропагували здоровий спосіб життя серед жителів міста Бердичева та району, розповсюджуючи буклети з досить корисною інформацією про складові здоров’я, харчові добавки та їх вплив на організм людини, а також правильне та збалансоване харчування. Не всі люди достатньо проінформовані про здоровий спосіб життя, а деякі свідомо ним нехтують. Тому студентська молодь і проводила сан-просвітню роботу в місцях масового скупчення людей: в районах ринку, універмагу, авто- та залізничного вокзалів.
За допомогою анкетування серед школярів було виявлено основні проблеми підростаючого покоління: його ставлення до вживання небезпечних продуктів та відношення до здорового способу життя в цілому. Тому проведені студентами лекторії в школах міста для учнів 5-7 класів містили інформацію про шкідливість харчових добавок в продуктах харчування, адже саме ця вікова категорія дітей досить вразлива і потрапляє в зону ризику, так як масово і у великій кількості вживають чіпси, сухарики, мівіну, солодкі газовані напої, шоколадні батончики і т.п., що містять вбивчі харчові добавки.
Відкрита виховна година, була спрямована на розкриття секретів здоров’я і довголіття, а конференція містила питання щодо особливостей харчування студентської молоді, де з’ясували, що для них є альтернативою довголіття, а що зброєю масового знищення.
Ряд заходів, які були проведені мали на меті популяризувати здоровий спосіб життя, а особливо здорове правильне і раціональне харчування, та були спрямовані на реалізацію актуальної проблеми – відповідального ставлення до здоров’я як найважливішої умови оздоровлення суспільства.