Предметний тиждень “Людина і суспільство”

З 6 по 10 грудня 2021р. в Бердичівському медичному фаховому коледжі Житомирської обласної ради відбувся предметний тиждень циклової комісії суспільно-гуманітарних дисциплін, в рамках якого було проведено ряд відкритих заходів, об’єднаних спільною темою «Людина і суспільство».
6 грудня 2021 р. викладачем англійської мови Ковальовою О. В. та студентами першого курсу було проведено захист творчих проектних робіт на тему «Моє портфоліо».
Метою даного проекту було надати можливість студентам проаналізувати своє життя і побачити, якого успіху вони досягнули на даний момент, спроектувати майбутнє своєї мрії та спробувати представити себе, свої досягнення та плани іноземною мовою.
Дана робота надихнула здобувачів освіти ставити перед собою чіткі цілі та створювати плани для подальшої реалізації їх у життя.



7 грудня 2021р. в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» викладачем правознавства Шевченко В.С. та викладачем соціології Давидовою Т. І., був проведений семінар-практикум з елементами тренінгу «Спілкуємось без булінгу».
У ході заходу здобувачами освіти проаналізовано соціально-психологічну проблему сучасності. Шляхом проведеної практичної складової, яка складалась з інтерактивних вправ: «Асоціації», «Дерево насильства», «Чому так стається», «Скринька безпеки» та ситуаційних задач, – розкрито сутнісні ознаки, основні причини, риси, форми прояву цього явища; сформульовано правила безконфліктного спілкування; озвучені алгоритми дій як не потрапити в тенета небезпеки та не стати жертвою булінгу.
В результаті проведеної соціально-рольової взаємодії, студенти БМФК у знаках та символах, кліпах та соціальних роликах, показали свій протест до цієї проблеми, вибудувавши стратегічні рішення та конкретні методи роботи з питань протидії булінгу у молодіжному середовищі.

8 грудня 2021 р. під керівництвом викладачів Рабчун С.І. та Педоренко Н.В. було проведено для студентів першого курсу інформаційний дайджест «Історія – найкращий учитель, в якого найгірші учні» (до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років). Студенти 22 – ф групи (Поліщук І., Швець О., Шевченко Д., Солтик Д., Сірош Д., Чогло С., Дашкевич С., Пагер О.), 21 – ф групи (Вишнівська Д.) та 23 – мс групи (Воронюк М.) підготували науково-дослідницькі роботи, а також продекламували поетичні рядки про страшну трагедію українського народу 1932 – 1933 років. Здобувачі освіти навіть взяли і записали інтерв’ю в очевидця подій.


9 грудня 2021р. з нагоди чергової річниці від дня народження Джозефа Конрада, одного з найважливіших письменників 20 ст., класика англійської модерністської літератури, здобувачі освіти Бердичівського медичного фахового коледжу під керівництвом викладача іноземної мови Писаренко Є.В. організували і провели віртуальну екскурсію «Слідами письменника трьох культур».
Джозеф Конрад один із тих авторів, які не лише зробили помітний вклад у світову літературу, але й існують на перетині різних культурних просторів. Письменник польського походження, народжений в українському Бердичеві, став класиком англійської літератури.
Керуючись загальновідомою істиною, що «краще один раз побачити, ніж сто разів почути», здобувачі освіти допомогли всім присутнім здійснити віртуальну екскурсію до двох основних музеїв, присвячених Джозефу Конраду: один в монастирі ордену Босих Кармелітів; інший –в селі Терехове, поруч з будинком, у якому він народився. Також всі учасники цієї віртуальної подорожі змогли помандрувати і по іншим місцям вшанування пам’яті видатного письменника, дізнатись безліч цікавих фактів з його життя і творчості, а також послухати уривки творів мовою оригіналу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *