Міжнародний день людей похилого віку

Щорічно 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Дата покликана привернути увагу суспільства щодо проблеми упередженого ставлення до літніх людей,  оскільки вони часто зіштовхуються з дискримінацією в суспільстві, на роботі, в транспорті, у медичних закладах. Це певною мірою перешкоджає реалізації їхнього потенціалу і негативно впливає на здоров’я, самопочуття та добробут.

Цей день – не лише слушна нагода пильніше придивитись до проблем найстаріших представників людства, а й можливість згадати нашу історію та вшанувати найважливішу частину суспільства тих, хто найбільше потребує допомоги та уваги.

Сьогодні ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «люди похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння і мудрість. Тому за ініціативою студентів 41Ф, 32Ф та 21Ф груп КВНЗ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради були придбані солодощі та різноманітні засоби гігієни. Молодь відвідала стареньких не тільки в обласному госпіталі інвалідів війни ЖОР, але і в геріатричному пансіонаті, привітавши  ще й з Днем захисника України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *